Jäsenkirjeet

Tiedote 1/ 2023

Kotiseutuyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on paikallisen kulttuuriperinteen säilyttäminen, kotiseudun tuntemuksen ja paikallishengen vahvistaminen. Huomioimme Suomen Kotiseutuliiton toimintaan kuuluvat valtakunnalliset suuntaviivat, tilaisuudet ja tapahtumat.
Yhdistyksen vuosikokous on to 30.3.2023 klo 16 Pukstaavissa.

Merkittävää toimintaa

Vuoden 2023 alussa Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys lupautui jatkamaan Rudolf Koivun perinteen vaalimista, koska Rudolf Koivun Ystävät ry -yhdistys on lopettanut toimintansa.

Yhdistyksemme on lupautunut ottamaan haltuunsa valokuvaaja Pekka Agarthin kuvakokoelman, joka käsittää kuvia Vammalasta 1970-luvulta.

Yhdistyksemme haki ja sai Hämeen Museoseuralta avustusta Sastamalan Pyhän Marian kirkon alttaritaulun konservointia varten. Avustussumman 15.000 euroa yhdistys luovutti Sastamalan seurakunnalle suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2023.

Tapahtumia

Erkki Aaltosen luento ”Hermosotaa 1941” to 23.3. klo 13. Mouhijärven yhteiskoulu,
Tapio Paavosen Karausvuori-kirjan julkistus on 30.3. Pukstaavissa kulttuuritorstain merkeissä. Pääkirjastolla on huhtikuussa lasten taidenäyttely Historiallisesta Turun postitiestä.
Jaatsilla avautuu taidenäyttely 15.6. ja on avoinna elokuulle. Outileena Uotila on yksi taiteilijoista. Näyttelyn yhteydessä on kirjamyyntiä.
Vanhan kirjallisuuden päivät 30.6.-1.7. Vexve Areenalla ja Vammalan ammattikoululla. Olemme mukana.
Syyspuolella kaikille avoin retki liittyen Historialliseen Turun postitiehen

Mantan päivänä 26.10. Pukstaavissa luento, Mikko Lahtinen kertoo kotiseututyöstä tänä päivänä.
Kulttuuritorstaina 30.11. vietetään Antin päivää ja Tyrvää – Suomi sanakirjan julkistus Pukstaavissa, Hieno teos Sastamalan opistossa Tyrvään murretta opiskelevilta!

Yhdistyksemme jäsenille myönnämme 20% alennuksen kustantamiemme kirjojen normaalihinnasta, kun kirja ostetaan yhdistykseltä suoraan esim. PopUp myymälästä.