Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys kyläkumppaniksi!

Sastamalan seudun Museon vuoden 2021 kyläkumppani on Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys. Olemme mukana etsimässä tietoja vanhan Vammalan kioskeista sekä valmistelemassa syksyllä avattavaa näyttelyä. Kotiseutuyhdistys on Museon neljäs kyläkumppani.

Ernomasta! Aarteita kotiseudultamme -näyttely avautui 1.10. 2021.

Sastamalan seudun museossa, Tornihuvilasa avautuvassa näyttelyssä pääsee tutkailemaan, mitä kaikkea ihmeellistä kotiseudultamme on löydettävissä, koettavissa ja nähtävissä. Näyttely on Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistyksen ja Sastamalan seudun museon 90-vuotisnäyttely. Se on avoinna 31.8.2022 asti.

Kävitkö kioskilla?

Kioskeja Topoteekissa

Vanhan Vammalan kioskien historiaa tallennetaan kuluvan kevään aikana. Dokumentointi kuuluu Sastamalan seudun museon vuosittaiseen kyläkumppanitoimintaan.

Museon uutena kyläkumppanina on Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys. Museon ja Kotiseutuyhdistyksen yhteistyönä kerätään ja dokumentoidaan kioskien historiaa verkkoarkistoon. Tavoitteena on tehdä paikallinen kulttuuriperintö näkyväksi ja saattaa se helpommin yleisön saataville.

Kioskien historia valittiin tallennusaiheeksi Kotiseutuyhdistyksen ideoimana. Aihe herätti heti ensimmäisissä keskusteluissa värikkäitä muistoja Koskikioskilla koetuista ensitreffeistä ”piirakkatädin” lihapiirakoihin.

─ Nostalginen aihe kokoaa ihmisiä yhteen. Kioskien historian tallennus on tärkeää myös siksi, ettei niitä enää näy katukuvassamme, toteaa museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi.

Valokuvia, muistoja ja muuta aineistoa on tallennettu kevään aikana. Koottu aineisto on julkaistu museon verkkoarkisto Topoteekissa osoitteessa sastamala.topoteekki.fi.