Kategoriat
Tiedotteet

Tasavallan Presidentti on 25.5.2023 myöntänyt Maiju Vuorenojalle kotiseutuneuvoksen arvonimen.

Maiju Vuorenoja on toiminut nykyisen Sastamalan alueella vuosikymmeniä aktiivisesti kotiseututyössä, matkailupalveluissa sekä seurakunnallisissa luottamustehtävissä. 

Maiju Vuorenojalla on ollut pitkään tärkeä rooli Sastamalan, tätä ennen Vammalan kaupungin, kulttuurin ja matkailun kentällä.  Hän on pitkään toiminut kotiseutunsa oppaana, toiminut aktiivisesti Sastamalan opasyhdistyksessä kahdenkymmenen vuoden ajan yhdistyksen puheenjohtajana ja nykyisin kunniajäsenenä. 
Hän on vastannut myös uusien oppaiden koulutuksesta koulutusvastaavan ominaisuudessa ja samalla luonut uusia koulutuskäytäntöjä koko valtakunnalliselle opasliitolle. 
Maiju on yhdessä puolisonsa Urpo Vuorenojan kanssa ollut luomassa merkittäviä tapahtumia, kuten Sastamala Gregoriana-Wanhan musiikin päivät

Hän on edelleen Tyrvään seudun kotiseutuyhdistyksen sihteeri. Kotiseututyötä hän tekee suurella ahkeruudella ja antaumuksella pitäen erityistä huolta siitä, että kotiseutuyhdistyksen toiminta on virkeää, uutta luovaa ja ihmisten saavutettavaa. Hän toteuttaa kotiseuturakkautta myös perheensä arjessa omistamalla, asumalla ja kunnostamalla museokoti Wanha-Harsua. Maininnan arvoista on myös Sastamala Gregoriana festivaalin perustaminen.